divendres, 9 de gener del 2015

ATENEU LLIBERTARI DE LLEIDA


L'Ateneu Llibertari l'Arrel és un col·lectiu que farà uns mesos va decidir ocupar un local de Lleida, que estava desocupat des de feia una 7 anys per crear un espai on desenvolupar idees i difondre les diferents lluites contra el model social, econòmic i  cultural.
No se sap qui és el propietari de aquest local, l'únic que es sap és que anteriorment era una discoteca anomenada Rumbahavana.
El van ocupar el 20 de setembre del 2014 i des de llavors han estat treballant per tirar endavant els diferents projectes de caire socials i culturals.
Els diferents projectes que estan desenvolupant són:
  • Biblioteca llibertària: un espai on trobar llibres i informació sobre les diferents lluites socials que hi han hagut al llarg de la història i les que hi han actualment. També s'hi faran debats polítics i s'organitzaran xerrades i presentacions de llibres. 

    En un futur els agradaria posar ordenadors i taules per poder estudiar.
  • Cafeteria/espai polivalent: un espai per anar a fer un beure o menjar. També s'oferiran menjadors a preus populars , projeccions audiovisuals, etc. En aquest espai polivalent també disposen de un escenari on, de tant en tant, podem escoltar cantautors o recitals de poesia.
  • Gimnàs: a la part de baix de aquest local podem trobar un espai on podrem fer exercici i aprendre tècniques de autodefensa. Disposa de peses i sacs de boxa.
  • Sala d'actes : un espai que encara està en construcció per en un futur disposarà de un escenari on fer-hi els actes que necessitin mes espai del que hi ha a la cafeteria.
  • Botiga gratis: és un petit espai que pretén fomentar el reciclatge i l'intercanvi. Podràs portar coses que no et facin falta i agafar-ne gratuïtament.

Un altra cosa interessant per comentar és la seva forma d'organitzar-se. S'organitzen per assemblea, no tenen líders ni presidents, i tothom serà benvingut a l'Arrel sempre que respectin aquesta manera d'organització, ja que una actitud autoritària no te cabuda dins l'Arrel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada