METODOLOGIA

Per a dur a terme aquest treball, hem de complir diferents objectius que ens vam marcar inicialment.
  • Conèixer el punt de vista d’aquest moviment en relació amb el sistema actual. 
  • Conèixer les activitats culturals i socials del moviment okupa. 
  • Conèixer els vincles entre els diferents col·lectius d’aquests moviment. 
  • Conèixer les diferents cases ocupades de la ciutat de Lleida. 
  • Saber si existeixen dificultats socials pel desenvolupament d’aquest col·lectiu. 
Per a vèncer els nostres objectius del treball hem confeccionat dos qüestionaris. El primer qüestionari (QÜESTIONARI (I)) està dirigit a 30 persones de la població en general i el segon (QÜESTIONARI (II)) a 30 persones de l'Ateneu Llibertari l'Arrel de Lleida.

El primer qüestionari està compost per un total de 24 preguntes, distribuïdes en diferents apartats. 
El segon qüestionari està compost per un total de 20 preguntes.

El fet de passar un qüestionari no és en si mateix una investigació. El qüestionari és un instrument o eina per recollir dades/informació amb la finalitat d’utilitzar aquesta informació recollida en una investigació.
Per elaborar aquest qüestionari, primer de tot vam haver de tenir clar els objectius específics i generals de la nostra recerca, ja que el qüestionari ens pot ajudar a obtenir informació necessària amb l’objectiu de conèixer la magnitud d’un fenomen social, la seva relació amb un altre fenomen o com és en el nostre cas, quan sigui necessari conèixer l’opinió d’una part de persones.

Hi ha dos tipus diferents de preguntes que les he utilitzat per a recopilar informació. D’una banda, preguntes de resposta tancada o estructurada (es tria entre les opcions donades), i d’altra banda, preguntes de resposta oberta (l’enquesta’t pot contestar el que vulgui.) 
A continuació, explicarem més detalladament el tipus de preguntes utilitzades en la nostra enquesta.
Hem utilitzat preguntes de resposta estructurada, que són preguntes que ofereixen a l’entrevistat un conjunt tancat de respostes a escollir. Aquest tipus de preguntes fan que la recollida de dades i el seu anàlisi sigui molt més senzill. També val a dir que al ser més senzill de contestar, l’entrevistat triga menys temps en contestar les preguntes.
A  més, com hem dit anteriorment, també hem utilitzat preguntes no estructurades o obertes.

Les preguntes obertes permeten obtenir una visió més clara de l’opinió dels entrevistats i les seves idees sobre un tema. L’únic inconvenient que presenten és que l’entrevistat  necessita més temps per contestar-les i és difícil d'analitzar les dades.
En general, he tractat de tractar de minimitzar el nombre de preguntes obertes de l’enquesta.

Les preguntes no estructurades o obertes, són aquelles on no hi ha una llista d'opcions de respostes entre les que triar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada