diumenge, 28 de desembre del 2014

ACTIVITATS DELS OKUPES A LLEIDA.



ACCESIBILITAT I VIVENDA

Com s’ha dit anteriorment la principal causa del moviment okupa és la lluita pel dret a una vivenda digna.
Una causa de la crisi fou l’esclat de la bombolla immobiliària, i han estat moltes les persones afectades per fer front l’endeutament de les hipoteques i lloguers. La precarietat laboral també ha estat un dels factors que han impedit la emancipació dels joves, com també a aquelles persones amb pocs recursos econòmics.

La PAH (Plataforma d’afectats per la hipoteca) és una plataforma dedicada a tots els problemes derivats de la vivenda, l’obra social la PAH a contribuït i recolzar a les famílies i persones desnonades que no poden fer front al pagament de lloguer o hipoteca, com aquells centres socials sense ànim de lucre.
En aquest tres enllaços trobareu les obres realitzades per la PAH, i factors de risc de joves per adquirir una vivenda digna. També podreu consultar qualsevol tipus d’informació i documentació sobre les vivendes, hipoteques i lloguers.

PAH Infància i salut

PAH Obres socials i desnonaments


ACTIVITATS I ACTES SOCIALS DEL MOVIMENT OKUPA A LLEIDA


Bàsicament realitzen concerts i diverses xerrades, reunions amb participació d’altres col·lectius. També realitzen algunes classes de solfeig i guitarra per als que volen aprendre.
Normalment els dies de reunió del col·lectiu ho realitzen els dilluns i dimarts per les tardes.

Llibres d’autogestió en l’okupació: 

La pàgina ofereix una biblioteca de llibres que ajuden a adquirir tècniques d’autogestió. 

A las BarricadasL’Ateneu Llibertari l’arrel de Lleida obre les seves portes amb ganes i il·lusió de difondre o promoure les seves idees, valors i pensament.

L’ateneu Virtual: 

En aquest cercador es podrà adquirir informació sobre el pensament d’aquest moviment, tan com autors filòsofs i escrits.

Al CSO la Gàbia realitzaven:
Ateneu Libertari l'Arrel

Local d’assaig, taller de pintura i fusteria, taller de serigrafia, hort comunitari, arxiu de publicacions de diferents associacions. tallers, "kafetes", xerrades, concerts, passes de documentals, etc.
Va ser un centre social molt actiu, on es feien activitats setmanals i durant la vida de la gàbia es van fer molts actes públics, accions de protesta i campanyes. Va ser tot un exemple d’okupació i resistència a Lleida.

Als CSO la Ràbia s’hi feia setmanalment:
Taller de solfeig i harmonia musical, taller de guitarra, taller de respiració i relaxació, taller de clown.
També es va fer:
- 1a mostra internacional de resistències creatives contra la cultura de la dominació i el control social.      
- Concerts, xerrades, passi de vídeos, activitats.
Era un espai on es reunien altres col·lectius i on es va intentar agrupar els diferents col·lectius dels moviments socials de Lleida.
CSO Lo Pati de les Moreres

S’hi realitzen principalment concerts, però també es duen a terme altres activitats com jornades de debat.

El KasK i  la casa Joan Gaibet:

La casa es va utilitzar com a vivenda i centre social.

Kan Parra

Al principi servia de vivenda a diverses persones i desprès varen decidir aprofitar una de les naus per realitzar-hi múltiples activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada