dijous, 20 de novembre del 2014

aLLIBREra

On l’ajuda pública no arriba, alternatives socials. 
D’aquesta manera es presenta la web aLLIBREra, un projecte social que consisteix en compartir llibres de text i de lectura que ja no necessites. 

Què és aLLIBREra? 

És un projecte social dedicat a compartir llibres de text i de lectura que ja no s'utilitzen. Més concretament, llibres de l'ESO, el Batxillerat i FP (mitjà i superior) a nivell de tota Catalunya. 
Com a tal, no té cap mena de rendiment econòmic, ni publicitat, ni cap entitat darrera. Simplement és un projecte social d'algú que va tindre una idea i la va portar a terme. Així neix aLLIBREra, degut a les dificultats que ens donen les editorials i els organismes públics juntament amb la gran despesa que suposa comprar any rere any els llibres de text. 
Aquest projecte es porta a terme a través d'un web, on hi trobem una plataforma per a poder-hi publicar els llibres. 
També esmentar que, el nom és un joc de paraules amb alliberar i llibre, dues de les peces bàsiques en el que es basa el projecte. 

I com funciona? 

A través del web www.allibrera.com es publiquen les ofertes dels llibres, dividides en les quatre províncies catalanes i tots els seus respectius instituts o centres. 
Un cop publicada l'oferta, o les ofertes pertinents, un altre usuari que li interessi es pot posar en contacte amb tu, i així poder reutilitzar els llibres i no tenir la despesa que anteriorment s'ha esmentat. L'oferta pot ser de venda o de donació. 
En cap cas aLLIBREra treu cap benefici econòmic, ni percep els llibres. Simplement és una plataforma per a recollir les propostes dels usuaris i que ells/elles es puguin posar en contacte i donar-li una altra vida als llibres que moltes vegades guardem a casa i no en fem cap ús. 
Tothom qui vulgui pot veure les ofertes publicades i tot el web en general, però per a poder-hi oferir i/o posar-se en contacte amb d'altres usuaris, cal registrar-se. Només es demana informació bàsica, concretament el nom, els cognoms, el nom d'usuari i un correu electrònic. 

Així doncs, un cop explicat el més destacat, si tens algun dubte o alguna suggerència, no dubtis en posar-te en contacte amb la gent d'aquest projecte. I si et sembla interesant el projecte, registra't-hi! 

Feliç aLLIBREra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada