dijous, 9 d’octubre del 2014

Introducció

Qui som?

Som quatre estudiants de Treball Social de la Universitat de Lleida. L'Alex Izquierdo, la Sònia Puig, la Mireia Ribera i l'Alícia Pascual.

Perquè fem aquest blog?

Estem fent aquest blog per una assignatura de segon de Treball social què és diu "Informàtica i estadística" on la finalitat d'aquesta és saber crear un blog i donar a conèixer el nostre treball a tothom que li pugui interessar.

Perquè hem triat aquest tema? 

Trobem que aquest moviment té moltes coses a dir i explicar, i més, quan ens trobem en un país amb un sistema que incentiva la precarietat de la situació de la classe obrera i la desigualtat amb la resta de la societat.

El actual sistema ha comportat que molts individus i col·lectius que no estiguin d'acord amb el model capitalista vigent, això fa replantejar-nos si realment aquest model és just, ètic i amb la mateixa igualtat de drets i oportunitats per a tots el individus de la nostra societat. Habitatge, sanitat, ocupació, educació i serveis socials han sigut retallats per les actuals polítiques neoliberals a nivell Estatal- comunitari, la qual ha comportat vulnerabilitat i exclusió en una part important de la societat. Molts d’aquests individus s’organitzen en diferents col·lectius i moviments alternatius al sistema. Un dels moviments antisistema a Lleida és l’ocupació; aquest replanteja un altre model de gestió d’habitatge i d’aconseguir els drets vulnerats de forma directa.

El nostre blog 

El nostre espai virtual constarà d’una explicació sobre el moviment antisistema i en concret un dels col·lectiu okupa de la ciutat de Lleida. El blog inclourà algunes de les obres socials realitzades per aquest moviment, com també les activitats culturals i lúdiques que es desenvolupen en les cases ocupades. A mesura que es desenvolupa el blog afegirem les diverses dificultats socials que presenta el moviment antisistema, com per exemple els desallotjaments dels centres socials i cases ocupades. 

El blog està disposat a tots els que estigueu interessats i que vulgueu conèixer el moviment antisistema a Lleida en tots els seus àmbits. També tindreu l’opció d'afegir comentaris, suggeriments i opinions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada